21 Mart 2012 Çarşamba

Happy Moon's Fenerbahçe

   Geçen hafta cumartesi yine Anadolu Yakası'ndaydım. Arkadaşım beni karşı tarafın belkide en güzel yeri fenerbahçe sahiline götürdü. Tabi sahile gelmişken o mis gibi deniz havası ve güneşli hava varken kendimizi sahile yakın kahvaltı edilebilicek en güzel yer olan Happy Moon's a attık. Sol tarafımız marina olduğundan bir sürü yelkenli vardı. O güzelim güneşli havada orada kahvaltı etme imkanım olduğu için çok mutluyum. 


  Happy Moon’s Cafe & Restoran’ın Fenerbahçe şubesi; 110 yıllık, bahçe içinde, Fenerbahçe’nin muhteşem marina manzarasına karşı tarihi bir köşke taşındı. Retro tarzı döşenen iki katlı köşkün dekorasyonu 60’lı ve 70’li yılları yansıtıyor. Köşk Happy Moon’s’un 120 kişilik iç mekanı, 300 kişilik de bahçe kapasitesinin yanı sıra vale hizmeti de bulunuyor.  Happy Moon’s ilk olarak akıllarda “cafe” olarak algılansa da; her türlü damak zevkini düşünerek özenle hazırlanan İtalyan ve Meksika ağırlıklı lezzetler, Happy Moon’s aşçılarının elinde şekillenerek servis ediliyor.


Happy Moon’s Cafe & Restoran’ın mutfağındaki tüm ürünler organik ve günlük olarak satın alınıyor. Et ürünleri 29 gün dinlenme aşamasından sonra müşteriye sunuluyor. Tüm ekmek çeşitleri Happy Moon’s’un reçetesine göre özel bir fırında üretiliyor. Sosların hepsi Happy Moon’s’un mutfağında bizzat aşçıları tarafından hazırlanıyor. Hiçbir yerde bulamayacağınız “konkek” ise Happy Moon’s Cafe & Restoran’ın favori garnitürlerinden…

Köşk Happy Moon’s Cafe & Restoran’da Meksika’nın meşhur tekilasından, şarap ve kokteyl menüsüne kadar uzanan zengin içki çeşidi yer alıyor.   Geleneksel hale gelen her gün saat 14:00’a kadar süren meşhur kahvaltısı  “Köşk Happy Moon’s’ Cafe & Restoran’da da sürüyor. Happy Moon’s Cafe ve Restoran’ların en önemli özellikleri arasında menülerinin büyüklüğünün yanında fiyatlarının küçük orantıda olması.

  Gelelim kahvaltıya, kahvaltı tabağı güzel ve 20 TL. İçinde; zeytin, cheddar peyniri, beyaz peynir, kaşar peynir, şokella, bal, tereyağı, çilek reçeli, simit, domates, salatalık, hellim peyniri, yumurtalı ekmek, sosis kızartma, yumurta, salam, dana jambon, tavuk jambon ve daha bir sürü hatırlayamadığım şey. Kahvaltı tabağı oldukça zengin bir içeriğe sahip. Yanında omlet, menemen gibi şeyler de istiyorsanız bunlarda ortalama 6 TL civarı. Kahvaltı tabağı aldığınızda çay sınırsız oluyor ve belkide en güzel yanı bu. Çay çünkü kahvaltının vazgeçilmez bir unsuru haline gelmiştir ülkemizde. Bu da bize kahvaltı ederken ekstra bir çay parası vermeyeceğimiz anlamına geliyor. Köşk yenilendiği için marina da ki kahvaltı yeride yenilenmiş. Uzun lafın kısası Fenerbahçe Happy Moon's karşı tarafta kahbaltı edilecek ender güzellilte olan bir yer. Ben bu hafta yine oradayım hepinizi 
bekliyorum :) 



Hiç yorum yok: