27 Mart 2012 Salı

Chance Cafe Fenerbahçe

Chance Cafe önden görünüşü
  Fenerbahçe'ye bu aralar çok gittiğimden fenerbahçedeki restaurantları yazıyorum. Chance Cafe normal bir cafe aslında sadece artı olarak sahilde olması, manzarası ve çok şişik fiyatları olmaması. Yoksa pek bir artı özelliği yok. Yani Fenerbahçe semtine gelip özellikle burası gidilmesi gereken bir yer diyemem.


  Yemek menüsü geniş her çeşitten yemek bulmak mümkün. Ben burada genellikle köri soslu tavuk yiyiyorum. 13TL fiyatıda. Aslında diğer işletmelere göre porsiyon bakımından bu fiyat iyş bir fiyat. Porsiyonlar büyük. Körü soslu tavuğun yanında; pilav, patates kızartması(ben genellikle patates kızartması yerine püre istiyorum. İkisini de isteyenler için püreye ekstra bir para almıyorlar haberiniz olsun), yeşillik geliyor. Doyurucu bir porsiyon fakat kesinlikle beğenmediğim bir olay yemekte tavuktan çok mantar olması. Aşırı derecede mantar koymuşlar. Ben mantar sevmediğimden mantarları bir kenara ayırdım yerken. Birde baktım ki meğersem bütün porsiyon mantardan ibaret içinde azıcık göstermelik tavuklar varmış. Böyle bir işletmeye pek yakıştıramadım doğrusu. Hani acaba fiyatı uygun diye mi böyle bir tavuk kıtlığına gitmişler anlayamadım. Bunlara rağmen normal bir öğle veya akşam yemeği için gidilebilecek sıradan bir mekan Anadolu Yakası'da Fenerbahçe'deki Chance Cafe :)

Benim yediğim porsiyon. Mantarlar gözüküyo baya bi

Taksim Bambi Cafe

   Döner ve ıslak hamburger denince akla ilk gelen semt Taksim'dir heralde. Sıra sıra dizilmiş dönercileri ile meşhur olan Taksim'den geçerken acıkıp kendinizi bir muhakkak bir dönerciye attığınız ender yerlerdendir.


Taksim Bambi Cafe'nin ön görüntüsü


   Taksim Bambi Cafe'de bunlardan bir tanesi. Okuldan çıktığımızda shuttle bizi Taksime bıraktığı için bu semtte yemek yiyiyoruz hep. Uğrak noktamız haline gelen Bambi Cafe'yi anlatacağım bugün. Bambi Cafe efsanesinin arkasında 1955 yılında Rize'nin Çayeli ilçesinde dünyaya gelen Mustafa Güner'in imzası bulunuyor. İlkokuldan itibaren çalışmaya başlayan Mustafa Güner, 1974 yılında hayalini gerçekleştirerek İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde, Sıraselviler 20 numarada bulunan ilk Bambi Cafe'yi faaliyete geçirdi. Dürüst ve titiz çalışma disiplini ile kısa zaman içinde Beyoğlu ve çevresinden başlayarak ciddi bir hayran kitlesine kavuşan Bambi Cafe, Beyoğlu müdavimlerinin de uğramadan geçemedikleri bir yer haline geldi. Mustafa Güner'in bütün ayrıntılarıyla ilgilenerek, yiyecek içecek sektörünün efsanesi haline dönüştürdüğü Bambi Cafe, şimdi babalarından aldıkları ilhamla dört çocuğu tarafından devam ettiriliyor. Bambi Cafe tam 38 yıldır lezzet ve kalitesi ile öncü, hizmet ve ürün çeşitliliği ile Türkiye'nin en yenilikçi fast-food markası olma ayrıcalığını koruyor.




   Bambi Cafe birçok turistin de uğramadan ülkeden ayrılmadığı bir yer. Dönerleri bir enfes. Ben her yerde et döner yiyemem fakat burası et döner konusunda baya başarılı. Benim genellikle tavuk pide döner ve ıslak hamburger yiyip açık ayran içtiğim bir yer. Bambi Cafe'nin bir özelliği de söylemeden geçmek istemedim, bir sürü meyve ve sebze ile içecek karışımları. Enerji içeceklerinden tutun çok değişik karışımlar var. Ben pek bu karışımları beğenmesemde içlerinde tavsiye edebiliceğim Havuç-Portakal olur. Ben dönerin ve bu çeşit yemeklerin ayran ile içilmesinden taraftarım :) Taksim Bambi Cafe'ye uğramadan dönerin ve ıslak hamburgerin tadına varamazsınız..
Tavuk Döner Porsiyon da iyi bir seçenek

Vazgeçilmezim ! Islak Hamburger

Arnavutköy Sosyal Tesislerinde Bir Pazar Sabahı

   Belediyenin sosyal tesisi diyince akla hep kötü, dökük ve hizmeti çok köyü olan yerler gelir. Fakat burası bunun tam tersine, tabularınızı yıkacak bir mekan. Geçen pazar annemin zoruyla gittiğim fakat gerçektemn çok beğendiğim bir yer.



   Arnavutköy, konum olarak sahil bir yerdir. Belediyenin tesisleride tam olarak sahilin ordadır. Bodrum Mantı'nın karşısında kocaman beyaz bir bina. Bahçe ve iç mekan olmak üzere ikiye ayrılan bu mekan gerçekten 5 yıldızlı restaurantları aratmayacak biçimde bir yer. İçeriye girdiğinizde sizi sanki çok lüks ve pahalı bir restaurantta kahvaltıya gelmişsiniz gibi karşılıyorlar. İlgi, alaka süper. Bütün garsonlar var gücüyle size hizmet ediyorlar. Tabiki de bunu görünce ben ve kardeşim baya şaşırdık. Bahçe kısmı daha kapalıydı Nisan aynın başı gibi açılacakmış ama iç mekanda baya hoş bir yer. Alt kat deniz manzaralı fakat üst kat bina manzaralı. O yüzden de üst kat hep bomboş. Alt katta yer bulamayınca garsonlar seferber olup bize yer bulma konusunda epey yardımcı oldular.



   Ve kahvaltı başlasın .. Kahvaltı tabağı kişi başı 10 TL. Bence bu fiyata başka bir yerde kahvaltı etmek mümkün değil ki 2 blog öncesine bakarsanız Happy Moon's Fenerbahçe'de bir kahvaltımı yazmıştım. Tabikide orası özel işletme olduğundan pahalı. 10 TL fark ediyor iki kahvaltı arası. Gelelim kahvaltı tabağının içeriğine; aslına bakarsa kahvaltı tabağı çok doyurucu değil çünkü herşeyden 1 tane var ve çok küçük. Haliyle burası belediyenin yeri olduğu için böyle küçük porsiyonlar yapmışlar. Yanında menemen, omlet, sucuklu yumurta, paçanga böreği, sigara böreği de söyleyebiliyorsunuz ki bence söyleyin çünkü biz doymadık :) Ben sadece menemen aldım çok aç olmadığımdan. Bu arada çay sınırsız bu çay severler için iyi bir olay. Portakal suyu içtim ben ordayken be portakal suyunun tadı gerçekten güzel ve 3 TL. Başka hiç bir yerde bu kadar ucuza içemezsiniz.

                                                                    Kahvaltı Tabağı

   Garsonların ilgi ve alakasından bahsetmiştim. Her konuda garsonlar canla başla çalışıyorlar. Büyük ihtimalle "Belediye iyi çalışıyor" mesajını insanların akıllarına sokmak için bu. Garsonundan otoparkçısına herkes güler yüzlü. Ama şunu söylemeden geçemicem; orada çalışan yaşlı bir garson var. Dedem yaşında ve ona sipariş verirken içim acıdı ne biliyim utandım bana hizmet ettiği için. Benden size tavsiye genç olanlara sipariş verin :) Şimdiden bu yaz ayınca güzel deniz manzarasının ve boğazda kahvaltının keyfini çıkarmanız dileği ile :) Afiyet olsuuuun

SushiCo Kanyon

    




    Sushico, 1997’den bu yana Suadiye, Levent İş Kule, Nişantaşı, Koşuyolu, Kemerburgaz, Kanyon, Ataköy, Bahçeşehir, Astoria AVM, Ankara, Girne ve son olarak Palladium’da ki restaurant zincirleri ile en lezzetli uzakdoğu yemeklerini sunmaya devam etmektetir. Belkide yabancı bir kültürün mutfağıyla ilk tanışmanız için iyi bir mekan seçimi. Çin Japon ve Thai mutfağından yemeklerin yer aldığı geniş bir menüye sahip olan Sushico’un spesiyalleri  olarak özel Sushi rollar, Tatlı - Ekşi soslu Tavuk,kuşkonmazlı dana eti,pekin ördeği, teriyaki soslu somon ve Kızartılmış Dondurmayı öneriyorum ben size.





    Ben bugün size Kanyon şubesini anlatıcam. Kanyon zaten bir alışveriş merkezi olmakla beraber bir çok farklı yemek kültürünü de içinde barındıran bir AVM'dir. Alışverişten çok buraya herkes gibi bende farklı lezzetler tatmaya gidenlerdenim. Bloglarımda çoğunlukla zaten gördüğünüz gibi Kanyon AVM'den restaurantlar yazıyorum. Bunun nedeni, hem evime çok yakın olması hemde en sevdiğim AVM olmasından kaynaklanıyor. 





    Sushico, benim en sevdiğim Çin-Japon ve Thai restaurantı. Yemeklerin tadı çok yerinde ve güzel. Menü zengin çünkü mesela sushi sevmeyen oldukça insan var ülkemizde. Tabiki bu çok doğal çünkü alışık olmadığımız bir tat (Türk damak tadınada pek uyduğu söylenemez). Sevmeyenler için alternatif bol. Benim sushi haricinde en severek yediğim lezzet tabikide noodle. Tatlı-Ekşi soslu tavuğuda unutmayalım tabikide :) İkisi favorilerim arasında ve kesinlikle önerebiliceğim, türk damak tadına uyabilicek lezzetler. Sushi için aynı şeyi söyleyemiyorum tabikide çünkü az bir kesim sushi'yi severek yiyiyor.  Unutmadan önceki blogumda da Cevahir AVM'den bir çin lokantası yazmıştım, burdada kesinlikle önerebiliceğim lezzet benim vazgeçilmezim Çin mantısı ! Bir öneride daha bulunucak olursam , genellikle bu Çin-Japon mutfaklarının çoğunda bizim bildiğimizi sandığımız (adı türkçe geldiği için) fakat çok değişik tadı olan Sebzeli Pilav. Bu pilav emin olun türk pilavıyla yarışabilir. İnanılmaz bir tadı var. Şiddetle tavsiye ediyorum bu lezzetide. 






21 Mart 2012 Çarşamba

Happy Moon's Fenerbahçe

   Geçen hafta cumartesi yine Anadolu Yakası'ndaydım. Arkadaşım beni karşı tarafın belkide en güzel yeri fenerbahçe sahiline götürdü. Tabi sahile gelmişken o mis gibi deniz havası ve güneşli hava varken kendimizi sahile yakın kahvaltı edilebilicek en güzel yer olan Happy Moon's a attık. Sol tarafımız marina olduğundan bir sürü yelkenli vardı. O güzelim güneşli havada orada kahvaltı etme imkanım olduğu için çok mutluyum. 


  Happy Moon’s Cafe & Restoran’ın Fenerbahçe şubesi; 110 yıllık, bahçe içinde, Fenerbahçe’nin muhteşem marina manzarasına karşı tarihi bir köşke taşındı. Retro tarzı döşenen iki katlı köşkün dekorasyonu 60’lı ve 70’li yılları yansıtıyor. Köşk Happy Moon’s’un 120 kişilik iç mekanı, 300 kişilik de bahçe kapasitesinin yanı sıra vale hizmeti de bulunuyor.  Happy Moon’s ilk olarak akıllarda “cafe” olarak algılansa da; her türlü damak zevkini düşünerek özenle hazırlanan İtalyan ve Meksika ağırlıklı lezzetler, Happy Moon’s aşçılarının elinde şekillenerek servis ediliyor.


Happy Moon’s Cafe & Restoran’ın mutfağındaki tüm ürünler organik ve günlük olarak satın alınıyor. Et ürünleri 29 gün dinlenme aşamasından sonra müşteriye sunuluyor. Tüm ekmek çeşitleri Happy Moon’s’un reçetesine göre özel bir fırında üretiliyor. Sosların hepsi Happy Moon’s’un mutfağında bizzat aşçıları tarafından hazırlanıyor. Hiçbir yerde bulamayacağınız “konkek” ise Happy Moon’s Cafe & Restoran’ın favori garnitürlerinden…

Köşk Happy Moon’s Cafe & Restoran’da Meksika’nın meşhur tekilasından, şarap ve kokteyl menüsüne kadar uzanan zengin içki çeşidi yer alıyor.   Geleneksel hale gelen her gün saat 14:00’a kadar süren meşhur kahvaltısı  “Köşk Happy Moon’s’ Cafe & Restoran’da da sürüyor. Happy Moon’s Cafe ve Restoran’ların en önemli özellikleri arasında menülerinin büyüklüğünün yanında fiyatlarının küçük orantıda olması.

  Gelelim kahvaltıya, kahvaltı tabağı güzel ve 20 TL. İçinde; zeytin, cheddar peyniri, beyaz peynir, kaşar peynir, şokella, bal, tereyağı, çilek reçeli, simit, domates, salatalık, hellim peyniri, yumurtalı ekmek, sosis kızartma, yumurta, salam, dana jambon, tavuk jambon ve daha bir sürü hatırlayamadığım şey. Kahvaltı tabağı oldukça zengin bir içeriğe sahip. Yanında omlet, menemen gibi şeyler de istiyorsanız bunlarda ortalama 6 TL civarı. Kahvaltı tabağı aldığınızda çay sınırsız oluyor ve belkide en güzel yanı bu. Çay çünkü kahvaltının vazgeçilmez bir unsuru haline gelmiştir ülkemizde. Bu da bize kahvaltı ederken ekstra bir çay parası vermeyeceğimiz anlamına geliyor. Köşk yenilendiği için marina da ki kahvaltı yeride yenilenmiş. Uzun lafın kısası Fenerbahçe Happy Moon's karşı tarafta kahbaltı edilecek ender güzellilte olan bir yer. Ben bu hafta yine oradayım hepinizi 
bekliyorum :) 



Hot Plate



 Adından da anlaşılabileceği gibi "sıcak tabak" olan bir restauranta gittim geçen cuma. Anadadolu Yakası'nda caddebostan semtinde olan bir yer. Ben pek karşı tarafı bilmediğimden arkadaşım götürdü beni. Mekan CKM'nin (Caddebostan Kültür Merkezi) karşısındaki ilk yer. Küçük ama bir o kadar da şeker bir yer burası.
 
   Mekan küçük olduğundan içerisi kalabalık olduğunda nasıl hareket ediyorlar gerçekten bilmiyorum. Bizim gittiğimiz saat oranın en boş olduğu saatmiş. Genellikle plazalardan çıkanlar uygun fiyatlı diye burayı epey bir tercih ediyorlarmış. Fiyatlar pahalı değil. En pahalı yemek 17 TL. Menüsünde bol çeşit var. Bir de menünün en ön kapağında en çok tercih edilen yemeklerin bir listesi var. Aslında bu hem güzel hemde kötü bir şey. Çünkü damak tadı herkesden herkese değişebilir. İçecekler uygun fiyatlı hani öyle diğer restaurantlardaki gibi 6-7 TL arası değişmiyor. Yanlış hatırlamıyorsam 2.9 TL idi.

   Gelelim bu mekanın en meşhur yemeği olan; yoğurtlu köfteli hot plate. Bu buranın en çok tercih edilen ve en çok tutulan yemeğiymiş. Ben oturduğumda tam menüye bakıcakken arkadaşım Ceren bana hiç bakma buranın en güzel ve meşhur yemeği bu dedi ve ben aslında kendim hiç bişi bilmeden arkadaşıma güvenerek bu yemeği söyledim. Aslında güvenmeklede doğru yapmışım ki yemek muhteşem geldi. Köfte bildiğimiz kıymadan yapılmamış öyle sanıyorum ki içinde değişik baharatlar var. Domates sosu, kızarmış ekmek ile birlikte tereyağlı bir köfte geliyor.  Tadı çok değişik ve baharatlı. Sosu da bir o kadar güzel. Aslında biraz yoğurtlu köfteye benzemiyor değil. Tek faklılığı bunun kıymasının içindeki baharatlar ve sosu sanırım :) Menüde çok çeşit yemek var fakat ben size buranın bu meşhur yemeğini öneririm. Çünkü menüde olanlar her restautantta olan klasik şeylerden ibaret. Farklı tatlar denemek isteyenler için bu yemek oradaki en güzel seçeneklerden biri. 

   Herşey güzel fakat porsiyonlar küçük :( buranın belkide tek kötü tarafı bu. Yemek yemeğe geldiğimde o kadar aç olmadığımdan doydum fakat o kadar aç olmamama rağmen yemeği yanında getirilen ekmek ile yemek zorunda kaldım. Çünkü normal aç olan bi insan doymaz. Ya yemeği double porziyon söylemeniz lazım ya da yanına yardımcı bir yemek söylemeniz lazım. Ancak o zaman doyabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun :)

4 Mart 2012 Pazar

Victoria's Secret Türkiye

  

  Dünyaca ünlü iç çamaşırı ve güzellik ürünleri perakendecisi Victorias Secret, Türkiye'de ki ilk mağazası Nişantaşı City's AVM'de açıldı. İkinci mağazası olan Cevahir AVM'dekinden bahsedicem ben bugün size.

  Victoria's Secret Beauty and Accessories mağazası, küçük, içerisi çok kalabalık olmayan ve de burada ne satıldığını gerçekten anlamayanların ama sadece merak için insanların girdikleri bir mağaza. Ben de bugün meraktan girdim Cevahir AVM'dekine. İçeride sadece; bir laç çeşit kilot, aksesuarlar, cep telefonu kılıfları, laptop çantaları, iphone ve ipad kılıfları, çanta, cüzdan, ve anahtarlık gibi aksesuar çeşitleriyle makyaj malzemeleri ve de bir kaç çeşit bavul var. Mağazanın her yerinde gereksiz bir vücut spreyi fazlalığı mevcut. İçerideki güvenlik elemanlarının erkek olması bence daha muafazakar kadınları biraz irite edebilir çünkü güvenlik görevlileri ve siz dip dibesiniz. Bir beğenmediğim konu ise içeride iç çamaşırı olmaması. Bizim yıllardır defilelerini izlediğimiz bu marka Türkiye'ye iç çamaşırı getirmemiş. Ya da farklı giyim eşyaları. Beni bu gerçekten çok üzdü. Bir diğer konu ise; herşeyin sadece marka olduğu için gereksiz pahalı olması. Bir ipad çantası 100 küsür TL. Cidden değmicek kalitede ve sadece üzerinde "Vicroria's Secret" yazıyor. 

   Merak edenler için Victoria's Secret'ın bir diğer mağazası İstinye Park'da da yakında açılacaktır.


The Great Dong Fang




  Çin yemeği sevmeyenlerin ve önb yargısı olanların mutlaka bu yazıyı okumalarını öneriyorum. The Great Dong Fang, Cevahir AVM'de en üst katta olan bir restauranttır. Yemekleri gayet lezzetli ve de insanı içeriye çeken bir açık büfesi vardır. Açık büfe fiyatı da uygun denilebilir. Eskiden 10 TL olan açık büfe şimdilerde ete ve tavuğa zam gelmesinden dolayı 14 TL olmuştur. 


      Yemekleri gayet lezzetli demiştim ve bunun yanısıra çin yemeğine ön yargıyla yaklaşanlar bu yazıyı okusun demiştim. Çünkü bu restaurant Türkiye'deki çoğu çin restaurantı gibi yüzde yüz türk damak tadına uyarlanmış bir yerdir. O yüzden çin lokantası niyetine gidilmez de, arada bir değişik bir şeyler yemek için gidilebilir. 






    Açık büfedeki yemek adlarını ilkn defa duyuyor olabilirsiniz bu da tabikide doğal bir şey. Ama emin olun bizim milletimizin damak tadına uymayan hiç bir şey çok diyebilirim. Noddle başta olmak üzere her yemek çok lezzetli. Ama benim favorim noddle tabikide :) gelelim açık büfe menüsünün içeriğine; genellikle tavuk ağırlıklı olan bu açık büfede bir ya da iki çeşit hindi yemeğide vardır. Lezzetli ve sağlıklı olması açısından tavuk daha çok tercih edilmiş bence. Tavuğun her çeşidini bulmanız mümkün; acılı tavuk kanatları, tatlı-ekşi soslu tavuk, soya soslu tavuk, tavuk köftesi bunlardan birkaçı. 


   Gelelim size burada kesinikle tavsiye edebiliceğim yemeğe. Çin mantısı !! Hiç bir yerde bu kadar güzel bir mantı çeşidi yememişsinizdir emin olabilirsiniz. Mükemmel bir tadı olan bu yemek benim buraya götürdüğüm herkes tarafından çok beğenilmiştir. Ben baya bir restaurantta yemek yemiş olduğumdan size kesinlikle buradaki Çin Mantısını öneriyorum. Ama ilk yemek aldığınız zaman alın çin mantısını çünkü hemen tükeniyor herkes tabağına alıyor ve de bu mantıdan restaurant azar azar yapıyor.Şimdiden afiyet olsun :) 


                                               En alttaki Çin Mantısı ! Mutlaka deneyin

3 Mart 2012 Cumartesi

Yemek Kulübü

   Yemek Kulübü'yle bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine tanıştık. İyiki de tanışmışız. Şişhane'de ikamet eden tarihi bir binanın içinde konumlanmış çok nezih bir mekan. Bina tarihi olduğu için kendinizi sanki eski zamanlarda hissedebilmeniz çok doğal. Gitmeden önce arkadaşlarım bana "fyatlar inanılmaz ucuz ve de yemejler çok lezzetli"demişlerdi ve ben inanmamıştım. Gerçekten inanamamıştım. Açıkçası biraz ön yargılı gittim :) Masaya ilk oturduğumda menüyü elime aldım ve cidden fiyatları görünce şok oldum. Fiyatlar gerçekten ucuz ve yemeklerinin lezzeti güzel bir mekan. Çok şaşırtıcı olsa da gerçekten doğru. En pahalı yemek olan biftek ve fiyatı 10 lira bile değil. Hatırladığım kadarıyla 9 TL idi. Bu kadar ucuz ve temiz bir yemek servisinin olduğu bir yer burası. İçerisi çok kalabalık yer bulmak biraz zor oluyor çalışanların öğle tatillerinde. Çünkü Tünel ve çevresinde çalışanlar ucuz ve temiz diye bu restauranta geliyorlar. 

   Gelelim Yemek Kulübün'deki en favori yemeğime " köri soslu mantarlı tavuk sote" bir yemek bu kadar güzel olabilir heralde. Yanında pilav da veriyorlar. Bunların yanı sıra içecekler de normal restaurantlara göre ucuz ötesi denebilicek cinsten. Kola, ice-tea ve benzeri içecekler 2.5 TL. Normal bir yerde 6.5 TL olan içecekler burda ucuz ve de marketten aldığınız fiyatta neredeyse.

    Yemek Kulübü'ne 8-9 kez gittim. Menüdeki çoğu yemeği yedim. Mesela; köri soslu mantarlı tavuk, biftek, ızgara tavuk göğsü, ton balıklı salata, sigara böreği tabağı, shinitzel, köfte tabağı, cheesecake. Bunlar arasında genellikle hepsini beğendim fakat tek beğenmediğim salata oldu. Salataların malzemesi çok az ve de hiç sossuz geliyor. Benden size tavsiye salata yemeyin. Gidicekseniz kesinlikle et ve tavuk tarzı şeyler yemeğe çalışın. Ayrıyetten yemekler ucuz olduğundan ben 2 kişi gittiğimde mesela 4 çeşit yemek söylüyorum çünkü yemek başına 10 TL'yi bile geçmediğinden her çeşit yemeği tatmak istiyorum. Yazımı bitirmeden 4 kişilik bir arkadaş grubuyla gittiğinizde hesap 50 TL'yi bile bulmicaktır :) şimdiden hepinize afiyet olsun... Bu pazartesi ben Yemek Kulübün de farklı tatları tatmak için orada olacağım hepinizi beklerim :)