26 Aralık 2011 Pazartesi

Şampiyon Kokoreç



   Dünyada ki en sevdiğim yemek ne diye sorsanız tereddütsüz tabikide "Kokoreç" derim. Kokoreçle tanışmam 5 yaşında oldu ve hala severek yemeğe devam ettiğim bir lezzet. Kokoreç bilindiği üzre hayvanın bağırsak kısmından yapılıyor. Böyle söylendiğinde kötü gelse de kulağa tadı inanılmaz güzel.

    Şampiyon Kokoreç, kokoreçten köfteye, zümfükülten ayvalık tostuna, hamburgerden çorba, midye dolma ve midye tavaya vazgeçilmez tatlar sunan Şampiyon, Türkiye`nin lezzet klasiği haline gelmiştir. Kokoreç sevmeyenleri de düşünen bu muessese her damak tadına hitap etmektedir.

    İlk şubesini Beyoğlu`nda açan Şampiyon, o günden bu yana açılan Beşiktaş, Kızıltoprak, Kadıköy, Bostancı, Ümraniye, Bakırköy, Şirinevler, Ataşehir, Mecidiyeköy, Bodrum, Eskişehir, Ankara, İzmir, Edirne ve Mersin şubeleriyle damakları şenlendirmeyi sürdürüyor.

   Kokoreç yemek ve sevmek bence bir kültürdür. Kokoreç kültürü gece evdeyken çok acıktığınızda Beşiktaş'a inip Şampiyon Kokoreç'e gitmektir. Şampiyon Kokoreç benim İstanbul'da kokoreç yediğim iki yerden bir tanesidir. Başka yerde asla kokoreç yemem çünkü bu işte temizlik birinci planda gelir ve bu konuda bilmediğim yerlerden asla yemem. Gelelim kokoreçten sonra midyeye. Midye tava ve midye dolma kokoreçin yanında vazgeçilmez bir yiyecektir. Yarım ekmek kokoreçin yanına bir porsiyon midye tave ve 10 tane midye dolma söylemeden olmaz.
                                               Midye Tava & Midye Dolma ve acı biber

   Midyeler geldikten sonra bir güzel afiyetle yemeğe başlanır. Yanına ayran da söylenir tabikide ( açık ayran tercih edilmesini öneriyorum ). Yemek bittikten sonra Şampiyon Kokoreç'in bi felsefesi olmuş ve her şubesinin mutlaka duvarında yazan yazı göze çarpar. Şuan tam olarak hatırlamasam da kesinikle o yazıyı okuyun. Kokoreçi o kadar güzel bir şekilde tarif etmiştir ki ..

   Kokoreç sevenler eminim şuan koşa koşa evine yakın bir yerdeki Şampiyon Kokoreç'e gitmeye hazırlanıyorlardır. Tüm kokoreç sevenlere afiyet olsun diyorum :)

                                                 Şampiyon Kokoreç Beşiktaş Şubesi

Hiç yorum yok: