26 Aralık 2011 Pazartesi

Bahçeşehir Gölet

  Şehirden uzak, trafikten ve gürültüden uzak sakin bir yere gitmeye ne dersiniz. Evet dediğinizi duyar gibiyim :). Şu zamanlarda İstanbul trafiği herkesi bunaltmış durumda. Şehirdeki makine gürültüleri ya da araba gürültüleri herkesin çok canını sıkmakta. Gelin bugün çok sakin ve manzarası çok güzel bi yere gidelim.
                                                

  Benim sıklıkla gittiğim bi yer olan "Bahçeşehir Gölet" yapay bir göl olmasına rağmen yaz aylarında insana dinginlil veriyor. Ben zamanımın çoğunu Bahçeşehir'de geçiriyorum çünkü arkadaşlarımın çoğu orada oturuyor ve zamanımız olduğunda genellikle buraya inip geziyoruz bol bol yürüğüşler yapıyoruz. Şimdi yol biraz uzak diyebilirsiniz ama gitmeğe ve görmeğe değer bi yer olduğundan emin olabilirsiniz. Aslında burada sırf gölet yok. Göletin etrafında çeşitli restaurantlar da mevcut. Gölet ve Gölbalık bu göletin meşhur restaurantlarından bir kaçı. Çoğu bahçeşehirliler akşam olduğunda buralara gelip göletin akşam ışıklandırmasıyla o güzelim görüntüsüne karşı yemeklerini yiyip muhabbet ediyorlar.


  Gölet, hayvan severlere de hitap ediyor çünkü göletin içinde; kaplumbağlar, ördekler, martılar, balıklar gibi bir çok hayvan çeşidi de bulunmakta. Yaz aylarında bu hayvanlar gölette yüzerken siz sanki başka bir ülkede bir parkdaymışsınız gibi hissediyorsunuz kendinizi.

  Ulaşımı nasıl sağlayabiliceğinizi de anlatayım. Eğer arabanız varsa E6'dan gidebilrisiniz. Eğer yoksa da Mecidiyeköy ve Taksim'den otobüsler mevcu. Benim önerim Mecidiyeköy'den otobüse binmeniz. 45 dakika da gidebilirsiniz :) iyi gezmeler..

Hiç yorum yok: