2 Nisan 2012 Pazartesi

Kendin Pişir Kendin Ye

    


   Bu hafta size çocukluğumun her hafta sonu nerede geçtiğini anlatacatağım. Çocukluğum Bahar Country denen yerde geçti. Orası neresi diye soran kişiler için hemen söylüyorum. Şehir merkezine dört km uzaklıkta olan Bahar Country, doğanın tüm renk tonlarını taşıyan orman içinde kurulu Bahar Country bir doğa harikası. Cumartesi- Pazar ailecek gidip şehirden uzakta bir yerde doğayla iç içe piknik yapmak istiyorsanız enfes bir yer. Aslında burası yeşil alana kurulmuş bir işletme. Bir tarafında herşeyinizi kendiniz getiriyorsunuz. Etinizi, salatanızı, mangalınızı .. burası için ayrılmış bir bölüm. Bahar Country'nin burdan bir kazancı yok fakat bütçesi kısıtlı olan ve haftasonu şehirin kirli havasından kaçmak isteyen vatandaşlarımız için burayı tutuyor bu işletme. Ben hep diğer kısmına gittim. Diğer kısmı 2 bölümden oluşuyor bir taraf arka kısım şelalelerin olduğu, yeşillikler arasında yürüme parkuru olan, yeşillik dolu ve su sesleri arasında geçirebiliceğiniz bir bölüm. (daha sessizdir bu bölüm öteki yerlere göre :) ) Öteki kısım ise daha çok çimlerde oynayabiliceğiniz ve de hayvanlarla iç içe olduğunuz bir yer. Gerçekten hayvanlarla iç içesiniz diyorum çünkü maymunundan tutun tavuzkuşuna kadar bir hayvan çeşitliliği mevcut. 




   Kahvaltı etmek isteyenler için; Üç ayrı şöminesi ve doğa ile bütünleşen manzarasıyla keyifli saatler geçirebileceğiniz Bahar Country'nin restoranında:   cumartesi ve pazar günleri, 10:00'dan saat 13:00'e kadar açık büfe kahvaltı,13:00'ten sonra Barbekü ve Alakart servisi saat 01:00'e kadar devam ediyor. Açık büfe kahvaltı kişi başı sadece 25 TL. Eğer dışarıda yeşillikler arasında kahvaltı etmek isterseniz o da sizin tercihiniz. Fakat havalar daha ısınmadığından içerisini öneriyorum ben size. Onlarca sıcak ve soğuk yiyeceğin yer aldığı kahvaltı büfesinde, ev yapımı ekmek çeşitleri, börek ve çörekler Bahar Country'nin taş fırınında, odun ateşinde pişerek sıcak olarak servis ediliyor. Kahvaltıya ara verip orman içinde yürüyüş yapmak ise ayrı bir keyif. Bahar Country içinde farklı bir çok hayvanın beslendiği mini hayvanat bahçeleri çocuklarınız için doğa içinde olmak, hayvanları yakından görmek farklı bir eğlence.




   Kahvaltıdan sonra isterseniz tüm gününüzü Bahar Country'de geçirebilir, kahvaltı sonrası yaptığınız yürüyüşün ardından, ister açık alanda ister restoran içinde  tüm et çeşitlerinin yer aldığı barbekü ve alakart servisi ile güne devam edip keyifli bir hafta sonu geçirebilirsiniz. 




Biz genellikle öğlene doğru gidiyorduk. Hem oynayıp hemde babam restaurantın getirdiği etleri ve tavukları mangala atıyordu. Benim için küçükken bu manzara enfes bir görüntüydü. Babamın et pişirmesi annemin garsona eksikleri söylemesi ben ve kardeşimin oyun parkında oynayıp hayvanlara yemek vermemiz .. Aslında şuan o günleri çok özlüyorum. Restaurantta isterseniz; salatadan tutun envai çeşit her yemek mevcur. Siz etleri pişirirken zaten acıkanlar için baya bir şeyler geliyor ortaya. Isınan havaların keyfini çıkarmak istiyorsanız burası doğayla bütünleşmiş harika bir yer :) Şimdiden tadını çıkarın

Hiç yorum yok: