21 Kasım 2012 Çarşamba

Etiler Mado

   Bugün canım salep çekti evden çıkıp Etiler Mado'ya gittim. Evime yakın olduğundan burayı çok seviyorum. Mado hayatımıza girdiğinden beri benim dondurmayı severek yediğim bi yer olmuştur. Çok çeşit dondurmaları ile kalbimi feth etmeyi başaran bir işletme. Daha bu yıl MADO'nun açılımını öğrendim. Bu kadar yıldır gittiğim için de kendimden utandım daha yeni çğrendiğim için. Maraş Dondurma demekmiş MADO. Mado'nun sabah kahvaltıları da enfes çok severek kahvaltı yapıyorum. Yazın ve kışın tercih edilen bi yer. Hem kapalı hem açık yeri var Etiler'dekinin.



  Evet bugünden bahsediyodum. Bugün canım salep çekti ve içmeye gittim. Mado'nun salepi gerçekten bu kış aylarında iyi bir tercih. Servis de iyi sizinle ilgileniyorlar. Fakat valedeki görevli beyfendi biraz terbiyeden yoksun. Fiyat bakımından da aşırı pahalı değil. Arkadaşlarınızla keyifli vakit geçirip yemek yemekten zevk alacağınız bir yer. Ben genellikle Etiler'e gittiğim de Mado'ya oturmayı tercih ediyorum. Zatende Etiler'de Cafe Crown kapandıktan sonra tercihler Mado'ya döndü. Ben bir kere gitmenizi tavsiye ederim.

Evim Sensin

      Bu aralar sinemaya çok gittiğimden yemek ve gezi bloguma filmleri de eklemeyi tercih ettim. Her hafta 1 filme mutlaka gidiyorum artık. Evim Sensin filmi çok ilgimi çekmişti metroda gördüğüm afişlerden sonra hemen gitmek istedim. Filmin özetini vermek istiyorum ilk önce size :  Leyla, eşinden ayrıldıktan sonra baba evine döner. Hayatının en zor 4 yılına girdiğinden habersizdir. İskender ise yetimhanede büyümüş, yalnız yaşamış ve hayatı boyunca hiç evi olmamış bir adamdır. Aralarında filizlenen aşk hızla ilerler, aradıkları mutluluğu birbirlerinde bulurlar. İkisinin özene bezene kurduğu dünyanın  üstüne bir kâbus çökene kadar, İskender’in evi artık Leyla’dır. 
     Filmin şu özelliği çok hoşuma gitti izlediyseniz mutlaka bana hak verirsiniz. Filmin ilk yarısında film insanı çok güldürüyor ikinci yarısında ise ağlatıyor. Bu bakımdan çok hoşuma gitti. Bir filmin hem güldürüp hem ağlatması ender rastlanan bir özellik. Oyunculara gelirsekte Fahriye Evcen'in oyunculuğu berbat hiç beğenmedim. Çok yapmacık belkide filmde aptal rolünü oynadığı için bana öyle gelmiştir. Filme gitmeden bunun bir güney kore filminden kopyalandığını okumuştum. Güney Kore'de çekilen filmi izlemedim fakat geçen yıl "Beni Unutma" diye bir film izlemiştim 2011 yapımı. O filmin aynısı olduğu kesin. Konu aynı olduğundan bu film beni çok ağlatmadı ve derinliklerime işlemedi. Eğer 
giderseniz keyifli seyirler diliyorum hepinize :) 


Filmin Fragmanı için : http://www.youtube.com/watch?v=dsZpFbSzbZk

Skyfall

Geçen hafta James Bond'un 23.filmi Skyfall ' a gittim. Alışık olduğum 007 filmlerinden farklıydı bu seferki. Daha az aksiyon vardı hatta hiç yoktu gibi. Aksiyonsuz ve Bond kızının olmadığı bir film bu. Bond kızı var aslında ama o kadar az yerde oynuyor ki Bond kızı olduğunu bile anlamıyorsunuz. Çünkü filmdeki olaylardan 10 dakika sonra ölüyor. Ayrıca bu filmin bazı sahneleri Türkiye'de çekilmiş fakat inanılmaz şekilde sinirlendirdi beni. İstanbul'un mükemmel yerleri var ve böyle 2 kıtayı birleştiren başka bir şehir yoktur dünyada. Bunlara rağmen İstanbul'un en köhne en kötü yerlerini çekmişler ve İstanbul'u inanılmaz kötü tanıtmışlar. Eminönü ve o civarlarını çekip polislerimizide kötü göstermişler. Bizim Yunus Polislerin motorları son model fakat filmde 1970'den kalma motorsikletler kullanılıyor ve öyle tanıtılmış. Daha da kötüsü filmin birazıda Fethiye'de çekilmiş. Arkadan kıroca sesler koymuşlar hadi iç hadi falan diye ya Türk insanını da kötü göstermişler çok sinirlendim. Eminim sizde seyrettiğinizde bana hak vericeksiniz. Son olarak James Bond karakterini canlandıran adam artık çok yaşlanmış. Umarım diğer filmde oynamaz daha genç birini bulurlar. Benim eleştirilerimden sonra film ile bilgileri vermek istiyorum.

Yönetmen : Sam Mendes
Senaryo:  John Logan
Yapım : 2012 - ABD
 
Oyuncular Daniel Craig, Javier Bardem, Ralph Fiennes, Ben Whishaw, Judi Dench, Naomie Harris, Helen McCrory, Albert Finney, Ola Rapace, Michael G. Wilson, Kris Dillon Jr., Craig Izzard, Carol Bunting, Bérénice Marlohe, Rory Kinnear, Tonia Sotiropoulou, Johanna Jeff
 
Bond’un M’e karşı sadakati sınanacaktır, çünkü M geçmişiyle yüzleşmeye başlar. MI6 saldırıya uğrayınca, kişisel bedeli ne olursa olsun 007’nin tehdidi bulup yok etmesi gerekecektir.

Filmi fragmanı ; http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=SsvkMD_jWzk