9 Aralık 2012 Pazar

Etiler Çamlık Ocakbaşı

   Etilerin belki de en güzel kebabçısı olarak benim gönlümde yerini alan bir yer Etiler Çamlık Restaurant. Etleri ve mezeleri inanılmaz güzel.
Çamlık Ocakbaşı’nın geleneksel lezzetlerini,tatmak isterseniz size şöyle söyliyim; Adana kebabını mutlaka deneyin.  Bene Etilerin kebabda ki lezzet yeri bu yer. 



   Türk mutfağının baş tacı, mangalın vazgeçilmez lezzeti, ete en yakışan yegane tat; kebabı Etiler'de lezzet şölenine dönüştüren nezih bir mekanla tanıştırıyorum sizi. Menüsünün baş rolünü kapan kebap çeşitleri arasında kendinizi kaybedebileceğiniz zenginlikte lezzetler ile midenize birkaç dakikaya kadar şölen yaşatmaya hazır olun! Türkiye'nin her yöresine has enfes tatları; Tarsus'undan Urfa'sına, yoğurtlusundan Sarma beytisine kadar, bütün cezbedici ve doyumsuz tatta kebapların arasında kebaba karşı ilginiz bir kez daha artacak.



  Geçen hafta Galatasaray - Braga maçını izlemeye babam ve kardeşimle gittim buraya. Heralde 4 yıldır gitmemiştim. Çamlık Restaurant'ın içi baya değişmiş. El değiştirmiş çünkü. Bu yüzden de daha moder olmuş burası kesinlikle. İşte gittik maç izlemeye gayet güzel ilgi alaka fakat bir ara ocakbaşının havalandırma fanı terk çalıştı galiba ve içerde boğulduk. Gözlerimiz yandı ve nefes alamadık. O soğukta da camları açmak müşterilerin aklına geldi yoksa garsonlara göre içerde dumanda yok birşeyde. Gerçekten bu biraz garipti. Şimdi size Çamlık Ocakbaşı'nın örnek bir menüsünü vericem. Aslında bu benim yediğim menü. Laf açılmışken dünyada en sevdiğim salata türü "gavurdağı salata". İnanımaz seviyorum 3 tabak yedim ordada.



  Örnek Menü :  Tulum Peyniri, Tereyağ ve puf ekmek. Ardından, Fındık Lahmacun, Gavurdağı Salata, Çiğköfte, Közde soğan ( bu inanımaz birşey inanılmaz kesinlikle közde soğan yemenizi öneriyorum ), Serpme Meze (Acılı Ezme, Haydari, Patlıcan sosu, Turşu), Kebap veya tavuk kanat, tavuk şiş, Tatlı ve Meyve üstüne de çay içtik.



  Çamlık Restaurant ve Ocakbaşı, 38 yıl önce geleneksel tariflerini de yanına alıp, Etiler’in ara sokağına yerleşti. Önce babalarımız keşfetti Çamlık’ı, sonra "Haydi bugün ailece bir yemeğe gidelim" deyip bizi de dahil ettiler bu samimi ortama. Çamlık Ocakbaşı’nda geleneksel lezzetler en güzel sohbetlerle yoğrulup önümüze geldi. Yıllar geçtikçe müptelası olduk, kendi arkadaşlarımızı aldık, koştuk muhabbete. Uzun lafın kısası: her mevsim yemek, her mevsim samimiyet, her mevsim keyfi için Çamlık Restaurant ve Ocakbaşı olabilecek en doğru tercih! Şimdiden Afiyeeeet olsuuuuun :)


ADRES :
Çamlık Mevkii İhsan Aksoy Sokak No:6/B 
Etiler / İstanbul
Telefon: 0212 265 36 25 - 265 73 88

4 Aralık 2012 Salı

Bilgi Üniversitesi Eski So Cafe Yeni Friends Cafe




Ben Bilgi Üniversitesi 2.sınıf öğrencisiyim. Normalde 1 sene İstanbul Üniversitesi'nde okumuştum sonra sevmeyip okulu buraya geldim. Bilgi Üniversitesi'nde okuyan herkes bilir So Cafe'yi yani yeni adıyla Friends Cafe. Eminim herkes gereksiz pahalı oluşu ve yemek kalitesinin çok düşük olduğundan şikayetçidir. Burada öğrenci menüsü denilen şeyin gereğinden fazla pahalı ve yemek kalitesinin aşırı pahalı olduğu bu cafe de herkes oturup ders çalışır sohbet eder. Hele kış aylarında yer bulmak imkansızdur. Fakat gelelim yemeklerine. Burası kendi okulum fakat bu cafenin işletmesini dışarıdan birileri yapmaktadır. Yıllardır Üniversitemizin başına gelen öğrenci birliği yemeklerin kalitesini arttırmak ve fiyatları aşağı çekmeye uğraşmıştır fakat nafile. Öğrenci menüsü 8 tl civarlarında. Bu eski okulum İstanbul Üniversitesinde 75 kuruştu ve size temin ederim buradaki öğrenci menüsünden daha çok çeşit vardı ve daha lezzetliydi. So Cafe'de yemeği alıyorsunuz ve o kadar az koyuyolarki hani kendimi gülmemek için zor tutuyorum. Ya şaka gibi gelicek ama gerçek resmen 3 tane nugget koyuyorlar. Ben yani ne diceğimi şaşırıyorum ağzım açık kalıyor. Hani dalga geçermiş gibi kuş kadar yemek. Çorbalar deseniz tadları hepsinin berbat. Hani bari 8 tl civari öğrenci menüsü bari birazcık güzel yapında içilebilir olsun. Asıl önemli nokta öğrenci menüsü haricindeki diğer BÜTÜN diğer yemeklerin inanılmaz pahalı olması. Geçen gün salata aldım ve yemin ederim o kadar azdı ki anlatamam. ve 12 TL verdim o salataya. Özel Üniversite diye ne kazıklarsak kardır mantığı ile çalışan bir müessese burası. Keşke okulumuza daha uygun fiyatlı ve kaliteli yemek sunabilicek ve So Cafe'ye alternatif bi yer açılsa. Eminim herkes benim yakındığım şeylerden yakınıyordur.



Ikea'nın İçindeki Restaurant






İkea denince akla kocaman bir mağaza ve ev eşyalarıyla dolu bir mağaza gelir. Fakat İkea'nın içindeki o mükemmel restaurantı es geçmemek lazım. İkea'ya giden hrkes mutlaka o restauranttan bişiler yemiştir. Yemeyen yoktur ordan bişiler. İkea köftesi ile meşhur olmuş bir yerdir. Herkesin evine kilolarca aldığı İkea köftesi ve onun mükemmel sosu da işin cabası. İkea restaurantında kahvaltı da bulunmaktadır. Hatta kahvaltı 09.00 ile 10.30 aradı 5 TL gibi komik bir rakam karşılığında yenmektedir. 10.30'dan sonra normal yemek servisi açılmaktadır. Somon, köfte, tavuk, şinitzel, salata, sandviç gibi bir çok lezzet vardır. Özellikle de isveç lezzetleri ön plandadır. İkea bir İsveç firması olduğundan ikea köftesi aslında isveç köftesidir. İsveç tatlıları da çok meşhurdur. Bu arada söylemeyi unutmadan içecekler belli bir ücret karşılığında sınırsız içiliyor. Bir kişi 10 tl vererek hem içecek hemde yemek alabilir. En güzeli buranın çocuklara da hitap etmesi. Çocuk menüsü 3 tl vede içinde nugget sebze ve püre var. Genelde annem bu menüyü yemeyi çok seviyor. Herkesin mutlaka İkea'ya gittiğinde dinlenmek bahanesiyle güzel bir yemek yiyeceği bir yer. Şimdiden afiyeeeet olsun :)

                                          İkea Köftesi ( İsveç Köfte sos ile )