Gitmekten çok keyif aldığım, yedikçe yiyesimin geldiği İstinye Park AVM de ki Go Mongo restaurantından bahsedicem bugün size. Go Mongo adından pekı anlaşılmasa da bir Moğol restaurantı. Hiç Moğol mutfağından tatmamış olanlar " ıyyk Moğol mutfağıda ne" diyebilir. Fakat herkesin gitmesini şiddetle tavsiye ettiğim bi yer. Restauranttan ilk içeri girdiğinizde çok sıcak bir karşılama ile karşılanıyorsunuz. Bu zaten yemek yeme isteğinizi arttırıyor ilk başta. İçeri doğru ilerlediğinizde, farklı konsepti ile sizi adeta büyülüyor mekan. Yöresel dizaynı zaten sanki gerçekten bir Moğol restaurantında yerinde yemiş gibi hissettiriyor size. İçeride ve dışarıda terası olmak üzere mekan ikiye ayrılıyor. Eğer sigara içmek ve bu aylarda donmak istiyorsanız terası öneriyorum :) neyse geçelim menüye. Menü bi kere çok zengin. Bir sürü yemek arasından ne seçeceğinize karar veremiyorsunuz. Başlangıç olarak, kadayıfa sarılı jumbo karides güzel gidebilir. Aman dikkat porsiyonlar baya büyük :) eğer sırf başlangıç ile doymak istemiyorsanız ben pek başlangıç söylemenizi tercih etmiyorum. Direk ana yemek olan "Mongolian Barbeque" denilen o mükemmel yemeğe geçmenizi öneririm. Mongolian Barbeque adından da anlaşıldığı üzere bir Moğol tadı. İlk başta bu yemeği söyledik elimize kase ve bir minik bayrak tutuşturdular diyosunuz. Bi afallama oluyor orda. Hiç utanmayın başta bende napıcağımı bilememiştim :)
Kasenizi ve minik bayrağınızı alıp girişteki "dondurulmuş" gıda bölümüne geçiyorsunuz. Hala şaşkınlık içindesiniz tabi doğal olarak çünkü herşey donmuş bir vaziyette. Neyse gelelim içine koyucaklarınıza. Gerçekten çok zengin çeşitli bir açık büfe. Ne ararsanız var. Kuzu eti,dana eti, hindi eti, balık, karides, tavuk.. gelelim sebze bölümüne: mısırların her çeşidi, biberler, soğan, brokoli, bürüksel lahanası, havuç, patates,kabak.. hani şuan sayamayacağım kadar sebze. Herşeyi kafanıza göre koyduktan sonra güler yüzlü görevli arkadaşlar size "Hangi sosu istersiniz?" diye bir soru yöneltiyor. İlk denemenizde yardım almanız daha iyi tabi :) yoksa hangi sos nasıl neye gider bilemiyorsunuz. Eriştenizin üstüne sosları ve baharatları döktükten sonra o elinizdeki o verdikleri minik bayrağı (üstünde adınız yazılı) doldurduğunuz kasenin üzerine saplıyosunuz. Yuppi artık yemek hazır :) şimdi gelelim benım favorime. Ben kasemin içine; tavuk eti ve dana eti koyuyorum. Sebze olarak; soğan, yeşil soğan, kırmızı ve yeşil biber, mısır(tane ve minik olanlardan), birazcık patates ve kabak koyuyorum. Sos olarak da tatlı-ekşi, krema ve soya sosunı tavsiye ederim. Baharatlar içinde fesleğen ve zencefil önerebiliceğim baharatlardan. Herşey bittikten sonra garson önünüze kocaman bir tabak dolusu erişte (noddle) getiriyor. Bi bakmışsınız 5 dakika önce seçtiğiniz yiyecekler pişmiş halde önünüzde. Yazarken bile canımın çekmesini sağlayan bu yemeği herkese tavsiye ediyorum.
Gelelim yemeğin en tatlı kısmına. Tatlı bölümünden şiddetle tavsiye edebiliceğim tek tatlı "Mangolu Suffle". bu yemeğin ardından yenebilicek ender güzel tatlılardan. Tadı çok hafif kesinlikle insanın içini baymıyor.Uzun lafın kısası "kendi karışımını kendin yarat" konsepti ile beğeni toplayan bi yer. Herkese tavsiye ederim. Şimdiden herkese afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder